Hej hopp i bokskogen

Ta mig tillbaka till söndagens underbara väder. I söndags hade vi en lugn och härlig dag, vi tog en promenad strax rund milen uppe på åsen. Det var underbart väder vilket gjorde att vi inte var ensamma, parkeringen var i stort sätt full och vi mötte personer lite överallt i skogen. Det var allt ifrån en ensam medelålders man med kamera till två hästekipage.

Vi hittade en kotte som av någon anledning var otroligt mycket större än en "normal" kotte!

Vi hittade även en ny väg som vi testade vilket ledde oss till denna upptäckt.

På länsstyrelsens hemsida står det så här om skålgroppar.

Skålgropsstenar – stenblock prydda med en massa små gropar. Detta är Hallands vanligaste form av hällristning och man tror att groparna har haft en funktion vid forntidens fruktbarhetsriter och offerceremonier. Förr kallade man skålgroparna för älvkvarnar eftersom de i folktron ansågs vara platser dit älvorna kom för att mala säd.

Söndagskvällen blev en lugn kväll.

Nu är det måndag och denna dag är avklarad. Morgan jobbar äntligen vanlig tid men en nackdel med denna tid i kombination med tidsomställningen som var i helgen är att Morgan knappt hinner hem innan Mörkret lagt sig över Laholm. Detta innebär att veckorna med största sannolikhet kommer bestå av träning på gymmet.

Idag har jag annars varit på min praktikplats, ett kort möte för att förhandlada blev ett tre timmars långt besök. Ska bli riktigt kul att komma ut och vara där i fyra veckor. Väl hemma blev det goe lunch i form av en macka med kall falukorv, nystekt ägg och ketchup. Göttigt!

Nu ska vi krypa till kojs. Godnatt och sov så gott ❤️

Visa fler inlägg