Det lyser och står härliga till!

Ja så kan man faktiskt beskriva denna helgen. Det är som bekant 1a Advent idag och gud vad härligt det är vid den här tiden. Visst det ÄR mörkt ute, det ÄR kallt ute och det ÄR jobbigt att både gå upp och komma hem i mörker. Tur då att det finns både ljus (levande som el) och att man bor tillsammans med världens bästa människa, nämligen Nathalie, som alltid (inte bara när det är vinterhalvåret) lyser upp min vardag.
 
I helgen har det jobbats från Nathalies sida medans jag bara (i alla fall nästan) bara legat på latsidan.
Vi har ändå gjort en hel del tillsammans.
I fredags så var det hemmagjord pizza som stod på menyn och jäklar vad god våra egna pizzor blir!
Nathalie har verkligen kunskapen att bli en äkta pizzabagare men det som främst sticker ut är hennes väldigt goda tomatsås som säkert inte har tusen ingredienser men det blir en smakexplosion i munnen! Aftonen avslutades med en film som heter "Central Intelligence" Komedifilm som faktiskt var ganska kul. Vi rankade den någonstans mellan 6-7/10 så helt klart sevärt. Dwaye Johnson är alltid bra!
 
Lördagen så blev det för min del att lira järnet på datorn här hemma. Ett varv drogs som vanligt över med dammsugaren. Den är riktigt bra den där sladdlösa som vi fick utan Håkan & Carina. Så länge det inte är en riktigt storstädning för då behövs lite mer power kanske. Nåväl när Nathalie var hemma igen blev kyckling-faijitas och måste säga att den rätten troligen ligger inom topp 5 för mig, även oss båda tror jag. Hamburgaren är dock ohotad på 1a platsen...så är det bara. Kvällen bjöd även denna gång på film vid namn Hell or High Waters. Jäkla trevlig, lättsedd film. Handlingen blir för lång för att ta med i bloggen så hänvisar till IMDB:com så får ni söka där.
 
Söndag är som vanligt en skön dag tycker jag. Många jämrar sig att "hopp nu var helgen slut" men det är ju egentligen bara två dagar som är helg. Lördag respektive Söndag och inte Fredagen. Så mitt tips är: NJUT för de kommande 5 dagarna efter det är det slit å släp. Söndagen är ju en vilodag men det går att göra tusen saker på den dagen och ändå känna sig utvilad! Så är det med det.
Idag har  "julen" gjort entre i Laholm. Det har nämligen varit julskyltning som vi faktiskt gick på. Åren innan har det både regnat och blåst vilket inte gjort det mysiga med en skyltning rättvisa men i år var det kanon! Snön fattades men det var en bitande kyla som smet sig in precis överallt och så ska det vara. Gick upp för att möta älsklingen som slutade vid 16, för att sedan gå vidare ner och julfynda! Nja, många fynd blev det inte men det var mysigt. Julmusiken spelades av en riktig orkester, det såldes både karameller och annat trevligt där och så "skyltar" man ju såklart och får ideer och julklappstips när man går så där och "spanar"
 
Idag blev det advent och dagen till ära tomtegröt (risgrynsgröt) och diverse tillbehör till middag. Väldigt gott!
Nu ska vi käka lussekatter, dricka kaffe och njuta. Ha en kanontrevlig kväll alla och en fortsatt bra vecka.
 
Ps. I Torsdags satte vi upp adventsljusstakarna, stjärnorna och så. Ljusstaken till sovrummet var sönder så vi testade en ny, även den...sönder. Då fick vi nog. Ner till elaffären och köpte denna (något dyra) ljusstake som nu lyser ståtligt där inne:
 
 
Visa fler inlägg