Första dagen på sista året i skolan

Då var första dagen avklarad. Wohoo, ja i det där wohoo:et gick mina sist krafter åt. Dagen började med att ta bussen 8.54 försenat, såklart till och med bussen som skulle gått innan var försenad men 40 minuter. Vid 9.10 kom bussen och då skulle ALLA på. Jaha mitt i smeten står jag och ska naturligtvis ladda på mitt periodskort. På bussen blir det till att panik bläddra genom litteraturen, oh yes ca 1000 sidor om observation, intervju och analys av olika slag.

Kom tidigt till skolan och mötte upp lite klasskamrater, ångesten gick att ta på. Snart skulle kurden vara igång men den stora frågan var: HUR BLIR DET MED GRUPPERNA?

Efter en dag med kursbeskrivning, schemagenomgång, paradigm med sina olika ontologiska och epistemologi ställningstagande (Ord mina lärare med största sannolikhet använder för att utöva makt) så var det äntligen dags: Gruppindelning.

Problemet med min klass är att det finns flertalet personer som inte jobbar, har störande attityder och inte bryr sig. Dessa personer vill man INTE hamna med! Det tog klassen och våra lärare en hel timme att sätta ihop grupperna, onödig tid enligt mig men forskningsområden skulle bestämmas men det största problemet verkade vara att sätta samman två grupper till ett forskarlag och sen fördela grupprum på de olika forskarlagen.

Vid 16 var iaf det äventyret över, jag är nöjd med gruppen och vi ska undersöka digitalisering i förskolan. Ska bli spännande.

Väl hemma förbereddes middagen i form av linssoppa. Annars har vi njutit av kvällen och tagit en tupplur, somnade på Morgan och lämnade ett snyggt dregelspår på magen.

Dags att sova, imorgon står ännu fler paradigm på schemat. Förhoppningsvis har jag förståndet i huvudet för att tvinga ut mig på en löprunda. Troligvis kommer inte energin att finnas där..

Visa fler inlägg